Om uw buitenmuren waterdicht te maken, bestaan er verschillende methodes. Impregneren, ook wel hydrofoberen, is zo’n methode. Het zorgt ervoor dat uw buitenmuren en gevel waterafstotend worden. Daarnaast zorgt het ervoor dat ook vuil zich minder snel hecht aan de buitenmuren en afgestoten wordt. Impregneren is eigenlijk een laagje op uw buitenmuren rollen of spuiten, waardoor deze dus vuil- en waterafstotend worden. Tegenwoordig is muren impregneren een veelgebruikte techniek om uw muren en woning te beschermen. Het zorgt ervoor dat uw buitenmuren en gevel langer mooi blijven en u heeft minder werk aan het onderhouden van uw gevel en buitenmuren.

Waarom impregneren?

Zoals eerder gemeld zorgt impregneren ervoor dat uw gevel en buitenmuren water- en vuilafstotend worden. Hierdoor worden uw buitenmuren en uw woning beschermd tegen waterschade en zorgt impregneren ervoor dat u geen last krijgt van vochtproblemen. Naast impregneren kunt u ook kiezen voor het injecteren van uw buitenmuren, waarbij uw muren worden geïnjecteerd met een vochtwerend middel. Bij impregneren wordt er een laagje op uw muur gerold of gespoten. Zowel impregneren als injecteren kan toegepast worden op oude en nieuwe muren. Zo kunt u kiezen voor een manier van vochtbestrijding. Als u meer wilt weten over de impregneren of injecteren, dan helpt een expert in vochtbestrijding u graag verder.

Voordelen

Om ervoor te zorgen dat uw woning goed beschermd wordt tegen vocht, is het belangrijk dat u alle buitenmuren laat impregneren. Naast het feit dat uw buitenmuren waterafstotend worden, heeft impregneren nog meer voordelen. Zo worden uw buitenmuren ook schimmelwerend en graffiti werend. Daarnaast maakt het uw gevel en buitenmuren brandvertragend, aangezien in een goed impregneermiddel een brandvertragende stof zit. Ook beschermt het uw buitenmuren tegen zure regen. Zo zorgt hydrofoberen er niet alleen voor dat uw woning beschermd wordt tegen vocht en schimmel, maar het maakt uw woning ook een stuk veiliger vanwege de brandvertragende stof.

Soorten impregneermiddel

Er zijn verschillende impregneermiddelen verkrijgbaar waarmee u uw gevel en buitenmuren kunt impregneren of laten impregneren. Zo heeft u de keuze voor een soort crème, of juist een vloeibare versie. De crème wordt vaak op de buitenmuren gerold, ongeveer op dezelfde manier als wanneer een muur geschilderd wordt. De vloeibare versie van het impregneermiddel wordt op de muur gespoten. Naast de keuze voor het impregneermiddel, kunt u ook nog kiezen uit verschillende eigenschappen van het impregneermiddel. Zo kan een vochtbestrijding expert zorgen voor een impregneermiddel op waterbasis, welke uiteraard voor het milieu vriendelijker is. Wilt u meer weten over impregneren of impregneermiddel? Neem dan contact op met een Piet van der Veen, operatief in heel Vlaanderen. Op zijn website over gevelrenovatie en vochtbestrijding Pvdv.be leest u welke stappen u neemt om de problematiek te verhelpen.