Door uw woning goed te isoleren zorgt u ervoor dat de warmte in de winter binnen blijft en de kou buiten en in de zomer andersom. Dit zorgt voor een aangename temperatuur in uw woning en het u bespaart op uw energierekening door minder gebruik van een eventuele airco en de verwarming. Een manier van isolatie is dakisolatie, welke niet alleen goed voor u is, maar ook voor het milieu. Niet alleen voor nieuwbouwwoningen is dakisolatie een goede manier van isoleren, ook voor oudere woningen. Heeft u nog geen dakisolatie? Schakel dan een expert op het gebied van isolatie in en laat uw dak isoleren.

Voordelen dakisolatie

Het isoleren van uw dak heeft meerdere voordelen. Zo zorgt het er dus voor dat uw woning in de zomer lekker koel blijft en in de winter lekker warm. Dit komt doordat warmte vaak omhoog gaat, de warme lucht stijgt en hierdoor is het belangrijk om te zorgen voor goede dakisolatie. De warmte blijft dan lekker binnen in de winter. Hierdoor hoeft u minder te stoken, wat goed is voor uw portemonnee en voor het milieu. Wilt u meer weten over dakisolatie? Neem dan contact op met een isolatie expert, hij kan u meer informatie geven en helpt u bij het plaatsen van de dakisolatie.

Vormen van isolatie

Er zijn verschillende vormen van isolatie waar u uit kunt kiezen. Zo zijn er hardschuimplaten, wat isolatieplaten zijn die van verschillende materialen kunnen zijn. Dit is vaak een vorm van kunststof. Deze platen isoleren goed en zijn brand- en vochtwerend. Ook kunt u kiezen voor glaswol, wat niet alleen isolerend is op het gebied van temperatuur, maar ook op het gebied van geluid. Daarnaast is ook deze variant brandwerend. Naast glaswol bestaat er ook steenwol, wat ongeveer dezelfde eigenschappen heeft als glaswol en vrijwel niet verouderd en zeer duurzaam. Als laatste kunt u kiezen voor noppenfolie, wat vaak gemaakt wordt van aluminium. Dit zorgt voor een dampdichte laag. Wilt u meer informatie over de verschillende vormen van dakisolatie, vraag dan een expert.

Plat dak en schuin dak

Er zit verschil tussen dakisolatie voor een plat en schuin dak. Het is verstandig om hier rekening mee te houden voordat u de dakisolatie plaatst of laat plaatsen. Bij een plat dak wordt vaak de bovenkant van het dak voorzien van dakisolatie, om vervolgens dit te bedekken met waterdicht materiaal. Bij een schuin dak zijn er meerdere opties, zo kunt u dit vanaf zowel de binnen- als de buitenkant isoleren. Hierdoor is een schuin dak vaak makkelijker om te isoleren dan een plat dak. Een isolatie expert kan u meer vertellen over de verschillende manieren en voordelen van dakisolatie, voor zowel een plat als schuin dak.

Javo Isolatie

Javo Isolatie uit Amsterdam isoleert uw dak, spouwmuur, buitengevel en vloeren. Indien u overweegt isolatiemateriaal vraag dan een offerte aan bij Javo. Het isolatiebedrijf hanteert scherpe prijzen en biedt hoogwaardige producten. U zult jarenlang plezier hebben van uw investering, daarnaast merkt u direct aan uw energierekening dat uw woning beter isoleert.