Heeft u een mooie houten trap? Dan is de kans groot dat u hier jaren van heeft kunnen genieten, maar er met de tijd toch wat gebruikssporen te vinden zijn, zoals slijtplekken of andere beschadigingen. Of misschien kraakt uw trap door het gebruik door de jaren heen. In plaats van uw complete houten trap te laten vervangen, kunt u ook kiezen voor traprenovatie. Wanneer u kiest voor traprenovatie zijn er veel opties waar u uit kunt kiezen. U kunt alleen de beschadigde plekken laten herstellen of kiezen voor overzettreden of trapbekleding. Alles is mogelijk. Voor meer informatie over houten traprenovatie neemt u contact op met een specialist.

Houtsoorten

Hout wordt vaak gebruikt voor trappen en traprenovaties, vanwege de vele kwaliteiten en de huiselijke uitstraling die hout met zich meeneemt. Er zijn verschillende houtsoorten die gebruikt worden voor trappen en traprenovatie. Zo kiezen de meeste mensen voor eikenhout. Daarnaast kunt u nog kiezen voor beukenhout, mahonie, essen of noten. Alle houtsoorten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo vindt u altijd een houtsoort die bij uw wensen en woning past. Wanneer u een houten trap heeft en kiest voor traprenovatie, kunt u ook kiezen voor een ander soort hout. U hoeft dus niet per se voor dezelfde soort hout te kiezen. Een specialist kan u hier meer over vertellen.

Overzettreden of trapbekleding

Voor het renoveren van uw houten trap kunt u, in plaats van de slijtplekken te laten restaureren, kiezen voor overzettreden of trapbekleding. Zo zijn er ook houten overzettreden verkrijgbaar, waardoor u op een makkelijke en goedkope manier uw trap weer mooi maakt. Daarnaast zijn er overzettreden verkrijgbaar in verschillende materialen. Ook trapbekleding is in verschillende materialen verkrijgbaar, waardoor er altijd een variant van overzettreden of trapbekleding beschikbaar is die aansluit bij uw wensen en woning. Een specialist op het gebied van traprenovatie kan u meer vertellen over overzettreden, trapbekleding en andere vormen van traprenovatie.

Behandeling na traprenovatie

Nadat uw trap gerenoveerd is, kan het zijn dat u deze moet behandelen met verschillende middelen om het materiaal goed te houden. Na een houten traprenovatie is het belangrijk dat u de trap goed onderhoudt en behandelt. Wanneer de houten trap met olie behandeld is, is het belangrijk dat u een goed schoonmaakmiddel of onderhoudsmiddel gebruikt zodat u zo lang mogelijk van uw trap kunt genieten. Wanneer de treden bij een houten trap gelakt zijn wordt vaak geadviseerd om uw trap schoon te houden met een natuurlijk schoonmaakmiddel. Van der Kolk geeft u meer informatie geven over de behandeling en onderhoud van uw houten trap na de traprenovatie.