Werkschoenen voor dames zijn, net als werkschoenen voor heren, onmisbaar in bepaalde beroepen. Voor wie de hele dag op kantoor zit, maakt het schoeisel weinig uit. Maar bij een beroep in de bouw, industrie of de agrarische sector zijn werkschoenen voor dames erg belangrijk.

Praktisch

Gelukkig zijn er voor de modebewuste vrouw ook werkschoenen voor dames die veiligheid en stijl met elkaar combineren. werkschoenenWant werkschoenen mogen dan worden aangeschaft om ongelukken te voorkomen, voor veel dames is een schoen toch wel meer dan alleen een praktische aangelegenheid. Daarom zijn er werkschoenen voor dames in diverse soorten en maten. Zodat praktisch en veilig voorop staan, maar je als vrouw ook nog een beetje leuk voor de dag kunt komen.

Veiligheidsklassen

Er bestaan verschillende veiligheidsklassen in de wereld van werkschoenen. Kies bijvoorbeeld voor maximale veiligheid met stalen neuzen en tussenzolen. Daarnaast is het ook van belang te kijken naar het profiel dat onder de zool zit. Het materiaal van de bovenkant van de schoen is belangrijk. Is deze waterdicht of niet? Kijk tenslotte ook eens naar het materiaal van de zool. Wellicht is het handig om materiaal te hebben dat zuur- en oliebestendig is.

Types

Werkschoenen voor dames zijn er natuurlijk in verschillende types. Zo is er het ‘traditionele’ model werkschoen, waarbij nog wel kan worden gekozen tussen een hoog of laag model. Maar ook wandelschoenen vallen in de categorie ‘werkschoen’. En er zijn ook werkschoenen voor dames die eruit zien als sneakers. Dat is in modderige of natte omstandigheden natuurlijk niet ideaal, maar voor zulke scenario’s zijn er veiligheidsklompen, werklaarzen en zelfs elektrisch verwarmde veiligheidslaarzen. Kortom, voor elke situatie is een geschikte schoen te vinden.

Office

Ook voor medewerkers in de bouw die hun werkzaamheden afwisselend op kantoor en de bouwplaats hebben, is er een elegante oplossing. Met office veiligheidsschoenen komt er een einde aan het constante gewissel tussen schoeisel. Deze werkschoenen voor heren zien eruit als normale ‘nette schoen’, maar ze zijn voorzien van de nodige extra’s waardoor ze ook op de bouwplaats bescherming bieden.